Psychosomatiek: Hoe onze gedachten bijdragen aan pijnklachten

Somatiek betekent letterlijk lichamelijk; psyche gaat over het geestelijk welzijn. Veel mensen krijgen in hun leven te maken met lichamelijke klachten. Omgaan met lichamelijke klachten is niet makkelijk. Sommige mensen worden angstig of depressief door hun klachten. Ze maken zich zorgen. Mensen kunnen zichzelf minder waard gaan vinden of ze doen bijna niets meer uit angst dat de klachten erger worden. Vaak zijn er zorgen over de toekomst. Relaties met familie en vrienden kunnen ingewikkeld worden. Ook kunnen er problemen op het werk ontstaan.

Urenschema

Agenda

19:00 - 19:05
Welkom en introductie
19:05 - 19:15
Psychosomatiek
Trainers
Sumeja Ahmic MSc.
19:15 - 19:45
Stressbeleving en effect op ons lichaam
Trainers
Elai Shahim MSc.
19:45 - 20:00
Pauze
20:00 - 20:10
Video
GGZ standaarden: Psychosomatiek en SOLK
Trainers
Sumeja Ahmic MSc.
20:10 - 20:20
Wat kun je doen bij psychosomatische klachten?
Trainers
Elai Shahim MSc.
20:20 - 20:30
Gelegenheid voor vragen
Om 20:30 eindigt de bijeenkomst. Hierna is er gelegenheid om meer vragen te stellen of in gesprek te gaan met de psychologen
Sumeja Ahmic MSc.
Sumeja Ahmic MSc.
Psycholoog NIP & Praktijkhoudster
Sumeja Ahmic heeft Gymnasium afgerond op Christelijk Gymnasium Sorghvliet en heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. In 2017 heeft ze haar master in klinische psychologie behaald. Tijdens haar master is Sumeja een jaar werkzaam geweest als psycholoog in opleiding bij Stichting Centrum ’45. Dit is een het landelijk centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten. Ze heeft daar tevens haar onderzoek gedaan naar de dagbehandeling. Na haar afstuderen is zij werkzaam geweest als psycholoog/onderzoeksassistent bij de specialistische GGZ instelling Altrecht. Sumeja is geregistreerd Psycholoog NIP.
Elai Shahim MSc.
Elai Shahim MSc.
Psycholoog

Op de inhoud van deze website rust auteursrecht.

Vrijblijvend kennismaken

We nodigen je graag uit voor een kop koffie of thee. We nemen de tijd en luisteren naar jouw verhaal.

Naar de inhoud springen