Vergoeding van zorg

Je behandeling wordt vergoed door je verzekeraar indien je 18 jaar of ouder bent. Ben je jonger dan 18 jaar, dan worden de kosten van onze zorgverlening niet vergoed. Wij hebben momenteel geen contracten met gemeenten of zorgverzekeraars.

Verwijzing huisarts

Om je te kunnen helpen en om in aanmerking te komen voor een vergoeding, hebben we een digitale verwijzing via Zorgdomein nodig van je huisarts.
Direction Arrows
Stap 01

Intake

Na de gratis kennismaking vindt de intake plaats. Hierin luisteren we naar je zorgvraag en brengen we je zorgbehoefte in kaart.
Direction Arrows
Stap 02

Facturatie

Aan het einde van het traject ontvang je van ons: 1) De declaratie welke je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Deze declaratie is nodig om de vergoeding te ontvangen. 2) De totaalfactuur van je behandeling met het bedrag welke je aan Mentalmints overmaakt.
Direction Arrows
Stap 03

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Dit betreft een vergoeding voor de meeste psychologische klachten. Doorgaans wordt 75% tot 100% van de behandeling vergoed. Deze vergoeding is afhankelijk van je persoonlijke zorgpolis.
Stap 04

Het percentage van vergoeding van je behandeling is afhankelijk van welke zorgverzekering je hebt, zie hieronder. Het percentage wat niet vergoed wordt noemen we ‘eigen bijdrage’. Bij behandeling in de Basis-GGZ nemen wij de eigen bijdrage voor onze rekening. De eigen bijdrage dien je in het geval van Specialistische GGZ zelf te betalen.

Tarieven Basis-GGZ

Welk zorgpakket wordt gekozen is afhankelijk van de aard en de ernst van de problematiek, de complexiteit en het beloop van de klachten. De tarieven voor deze paketten zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Kort

Lichte klachten

 

3 – 5 sessies met een totale pakketduur van 295 minuten

522

Middel

Matige klachten

 

5 – 8 sessies met een totale pakketduur van 495 minuten

 € 885

Intensief

Intense klachten

 

9 – 13 sessies met een totale pakketduur van 750 minuten

€ 1.434

Chronisch

Chronische klachten

 

9 – 13 sessies met een totale pakketduur van 750 minuten

€ 1.380

Tarieven Specialistische GGZ

De kosten van je behandeling worden bepaald door het aantal minuten dat is besteed aan jouw dossier. Aan minutenaantallen zijn tarieven gekoppeld. De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

De belangrijkste info op een rijtje

Plan een afspraak in

Je kunt ook direct bij ons een afspraak inplannen in onze agenda.

Whatsapp

Mocht je vragen hebben neem dan contact met ons op. We horen graag van je.

Bel ons

Mocht je vragen hebben kun je ons natuurlijk bellen. 

Contactformulier

Mocht je vragen hebben neem dan contact met ons op. We horen graag van je.

Schuiven naar boven
Op de inhoud van deze website rust auteursrecht.
Skip to content