Vergoeding

Verzekerde zorg - niet gecontracteerd

Je behandeling wordt vergoed door je verzekeraar indien je 18 jaar of ouder bent. Ben je jonger dan 18 jaar, dan worden de kosten niet vergoed. De sessies vallen dan onder coaching.

Verwijzing
huisarts

Om je te kunnen helpen en om in aanmerking te komen voor een vergoeding, hebben we een verwijzing nodig van je huisarts. Je kunt via het aanmeldformulier ook je verwijsbrief naar ons toesturen

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Dit betreft een vergoeding voor de meeste psychologische klachten. Doorgaans wordt 75% tot 100% van de behandeling vergoed. Deze vergoeding is afhankelijk van je persoonlijke zorgpolis. Hierdoor kan de hoogte van je vergoeding variëren. Je ontvang van ons een factuur aan het einde van je pakket. Aan het einde van de behandeling (het pakket is volledig benut) kun je je kosten declareren bij je zorgverzekeraar. Wij factureren je vervolgens 75% - 100% afhankelijk van je polis. Zo hoef je niks zelf (vooruit) te betalen. Je betaalt maximaal je eigen risico.

Vrije keuze restitutiepolis

Indien je een volledige vrije keuze restitutiepolis hebt afgesloten, is de kans groot dat je ook 100% vergoed krijgt. Wanneer je je vergoeding van de verzekeraar binnen hebt, factureren we je de 100%. Zo hoef je niks zelf (vooruit) te betalen. Je betaalt maximaal je eigen risico.

Pakketten

Welk zorgpakket wordt gekozen is afhankelijk van de aard en de ernst van de problematiek, de complexiteit en het beloop van de klachten. De tarieven voor deze paketten zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Kort

Lichte klachten

3 - 5 sessies met een totale pakketduur van 295 minuten

75 - 100% van de totale pakketprijs € 503 wordt aan het einde (na alle sessies) aan je gefactureerd.

Middel

Matige klachten

5 - 8 sessies met een totale pakketduur van 495 minuten

75 - 100% van de totale pakketprijs € 853 wordt aan het einde (na alle sessies) aan je gefactureerd.

Intensief

Ernstige klachten

9 - 13 sessies met een totale pakketduur van 750 minuten

75 - 100% van de totale pakketprijs € 1.383 wordt aan het einde (na alle sessies) aan je gefactureerd.

Chronisch

Chronische klachten

9 - 13 sessies met een totale pakketduur van 750 minuten

75 - 100% van de totale pakketprijs € 1.330 wordt aan het einde (na alle sessies) aan je gefactureerd.

Onvolledig traject

Indien je naar onze praktijk wordt verwezen maar uit de intakefase blijkt dat wij je bij ons binnen de basis GGZ niet goed (genoeg) van dienst kunnen zijn en dat zorg elders voor je hulpvraag meer passend is zullen wij je verwijzer hierin adviseren en het “onvolledig behandeltraject” bij ons afronden. Het tarief voor een onvolledig traject is € 219,-

Onverzekerde zorg

Niet alle problemen worden vergoed door de zorgverzekeraars. Wanneer niet voldaan wordt aan de criteria van een DSM diagnose of wanneer je last hebt van één van de volgende problemen:

Aanpassingsproblematiek zoals levensfaseproblemen of rouwverwerking, werk- en relatieproblemen, burn-out, identiteitsproblemen. 

Dan kom je niet in aanmerking voor een vergoeding van de zorg. Je hebt dan geen verwijzing van de huisarts nodig. De behandeling zal je zelf dienen te betalen. 

Tarief onverzekerde zorg

Niet alle ggz-behandelingen worden vergoed zoals hierboven al vermeld.  Behandelingen die niet onder de verzekerde zorg vallen, worden via een zogenoemd overig product (ovp) in rekening gebracht bij de cliënt. Het ovp-tarief van maximaal € 105,25 geldt voor een aaneengesloten behandelsessie. Daarbij wordt uitgegaan van een duur van 60 minuten per consult, inclusief indirecte tijd. Dit bedrag dien je zelf te betalen en kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar.

Er bestaat geen ovp voor groepen of partnerrelatietherapie. Dus als er twee of meer mensen op gesprek komen, wordt het tarief in overleg vastgesteld.

No-show

Bij het niet tijdig (24 uur van tevoren) annuleren van een afspraak brengen we 100% van de sessie in rekening. Bij een no-show op de gratis kennismaking brengen we € 90 in rekening.

Schuiven naar boven
DutchEnglishBosnian
Op de inhoud van deze website rust auteursrecht.
Skip to content