Familie en naasten

Familie en vrienden zijn van grote waarde voor het herstel van clienten. We werken vanaf het begin van de behandeling samen met familie, naasten en goede vrienden. Hoe we dat doen, hebben we vastgelegd in ons Familie- en naastenbeleid.

Een client mag altijd iemand meenemen naar een gesprek of behandeling. Je kunt van grote steun zijn voor je familielid of vriend. Daarnaast kun je meer informatie geven, zodat we een goed beeld krijgen van wat er aan de hand is en hoe we daarbij kunnen helpen. We vinden het ook belangrijk om ondersteuning te bieden aan familie en naasten. Het kan erg intensief zijn als er in je directe omgeving iemand psychiatrische klachten heeft. Misschien voel je je machteloos, verdrietig of boos. Of wil je meer over de aandoening weten en hoe je daar goed mee om kunt gaan.

Bij wie kan ik terecht?

Vanaf het begin van de behandeling heb je een vast contactpersoon. Vragen en twijfels kun je altijd bespreken met je contactpersoon. Hij of zij kan je meer vertellen over hoe het gaat met je familielid of naaste en over hoe je hem of haar het beste kunt ondersteunen.

Op de inhoud van deze website rust auteursrecht.

Vrijblijvend kennismaken

We nodigen je graag uit voor een kop koffie of thee. We nemen de tijd en luisteren naar jouw verhaal.

Ga naar de inhoud