Behandelmethoden

We bieden diverse behandelmethoden aan. Zo kunnen we je een behandeling op maat aanbieden zodat je effectief je doelen kunt bereiken.

CGT

CGT (Cognitieve gedragstherapie) is gebaseerd op het concept dat je gedachten, gevoelens, fysieke sensaties en acties met elkaar verbonden zijn, en dat negatieve gedachten en gevoelens je in een vicieuze cirkel kunnen houden.

CGT is bedoeld om op een positieve manier te helpen om om te gaan met overweldigende gedachten door ze op te splitsen in kleinere delen. Je wordt getoond hoe je deze negatieve patronen kunt veranderen om zodat je je beter voelt.

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een psychotherapie die herstel mogelijk maakt van symptomen en emotionele ontregeling veroorzaakt door schokkende (traumatische) gebeurtenissen. EMDR laat ons zien dat het lichaam in staat is te herstellen van psychologisch letsel net zoals een lichaam herstelt van fysiologisch letsel.

Schematherapie

Schematherapie is een effectieve behandeling voor persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten zoals angst, terugkomende depressie of eetstoornissen. Het helpt je inzicht te
krijgen in de oorsprong van hardnekkige patronen en negatieve gevoelens die je niet meer verder helpen in het leven en het zal je helpen deze patronen te doorbreken.

Tijdens schematherapie worden ervaringen uit de jeugd verder onderzocht omdat deze invloed hebben gehad op de ontwikkeling van jouw patronen en gevoelsleven. Je zult deze patronen leren herkennen en deze te veranderen waardoor je anders zult gaan denken. Ook zal je je
eigen behoeftes beter leren herkennen en deze te accepteren en zal je leren hier op een andere manier mee om te gaan. Hierdoor leer je dat je op een andere manier met moeilijke situaties en je eigen behoeften om kunt gaan en zal je je beter gaan voelen. Dit zal je ook helpen om relaties met anderen te verbeteren.

Imaginaire exposure

Voeding & Eetpatronen

E-health / Psycho-educatie

Traumasensitieve Yoga

Op de inhoud van deze website rust auteursrecht.

Vrijblijvend kennismaken

We nodigen je graag uit voor een kop koffie of thee in Rotterdam of Zoetermeer. We nemen de tijd en luisteren naar jouw verhaal.
Call Now Button