Hoe help ik een naaste: Signalen dat het niet goed gaat en hoe te handelen

Wat doe je als je gevoel je vertelt dat het niet goed met iemand gaat?

Als we signaleren dat het niet goed gaat met een naaste willen we graag helpen.  Dit is niet altijd makkelijk. Het kan voorkomen dat de persoon in kwestie niet geholpen wil worden of überhaupt van mening is dat er niks aan de hand is.

Met name de huidige situatie kan voor jongeren en jongvolwassenen uitdagend zijn. Hoe ziet mijn toekomst eruit, wat zijn de perspectieven op carrière, wonen en sociale ontwikkeling.

In deze webinar gaan we in op het herkennen van signalen wanneer iemand zich niet goed voelt. Tevens bespreken we hoe je kunt helpen en wat de stappen zijn naar professionele hulpverlening. Aan het einde is er ruimte om zelf vragen te stellen.

Urenschema

Dit gaan we doen

19:00 - 19:05
Introductie
Trainers
Sumeja Ahmic MSc.
19:05 - 19:30
Wanneer gaat het niet goed met iemand?
19:30 - 20:00
Hoe kan ik een naaste helpen?
20:00
Vraag en antwoord
Vanaf 20:00 is het mogelijk om vragen te stellen en samen in gesprek te gaan.
Sumeja Ahmic MSc.
Sumeja Ahmic MSc.
Psycholoog NIP & Praktijkhoudster
Sumeja Ahmic heeft Gymnasium afgerond op Christelijk Gymnasium Sorghvliet en heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. In 2017 heeft ze haar master in klinische psychologie behaald. Tijdens haar master is Sumeja een jaar werkzaam geweest als psycholoog in opleiding bij Stichting Centrum ’45. Dit is een het landelijk centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten. Ze heeft daar tevens haar onderzoek gedaan naar de dagbehandeling. Na haar afstuderen is zij werkzaam geweest als psycholoog/onderzoeksassistent bij de specialistische GGZ instelling Altrecht. Sumeja is geregistreerd Psycholoog NIP.

Op de inhoud van deze website rust auteursrecht.

Vrijblijvend kennismaken

We nodigen je graag uit voor een kop koffie of thee. We nemen de tijd en luisteren naar jouw verhaal.

Ga naar de inhoud