Selectie- en ontwikkel
assessments

Wij geloven dat de klantbeleving centraal staat. De juiste werknemers zorgen voor een optimale beleving bij uw klanten. Om deze reden is het van belang een kandidaat te kiezen op basis van zo volledig mogelijke informatie over de kandidaat. Wij combineren onze expertise in gedragswetenschappen en bedrijfskunde met onze kennis van wetenschappelijk onderbouwde interviewtechnieken.

Het vinden en ontwikkelen van de passende kandidaat

Om uw organisatie te laten groeien en maximale klanttevredenheid te behalen heeft u de juiste werknemers nodig. Bepalen welke kandidaat de juiste is kan uitdagend zijn. Vaak dienen we 100% van de besluiten te nemen op basis van 50% van de informatie. Als dit gebeurt bij het aannemen van nieuwe werknemers kan dit grote risico’s met zich meebrengen. Frustraties bij de huidige werknemers, minder tijd voor kernactiviteiten door extra begeleiding en een negatief sentiment onder collega’s. Dit kan ook nog uitstralen naar uw (interne) klanten waardoor de klanttevredenheid kan dalen.

Met wetenschappelijk aangetoonde methodieken zorgen wij dat u een compleet gedragsprofiel krijgt van een kandidaat. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken ten behoeve van een duurzame investering binnen uw organisatie.

Kennismaking

We luisteren naar uw behoefte en leren uw organisatie kennen. In een gesprek van ongeveer een uur inventariseren we de behoefte van u en uw team.

Competenties bepalen

Als werkgever bepaalt u welke competenties van belang zijn voor het profiel van de openstaande positie. We nemen de competenties mee in de profilering.

Interview kandidaat

De kandidaat neemt op onze locatie een Behavioral Event Interview af bij een psycholoog in combinatie met additionele persoonlijkheid- en capaciteitstesten.
Bij meerdere kandidaten voor één positie wordt bij alle kandidaten hetzelfde interview en dezelfde testen afgenomen.

Analyse van resultaten

Op basis van het interview, business case en additionele testen analyseren wij de uitkomst.

Eindrapport

Het eindrapport met de resultaten wordt met de kandidaat en na toestemming met u gedeeld. Het rapport bespreken we samen met u en de kandidaat samen indien gewenst. Op basis van uw bevindingen in combinatie met het rapport kunt u een goed geïnformeerde afweging maken of ontwikkelplan opstellen.

Engagement en Burn-out scan

Om werknemers duurzaam inzetbaar te houden meten wij 6 maanden na de assessment de bevlogenheid van de afdeling waar de kandidaat werkzaam is. Tevens nemen we een burn-out preventie scan af bij de kandidaat. Aan de hand van de resultaten kunnen wij een advies uitbrengen.

Dit levert een investering in dit traject u op

Geld

De investering bespaart kosten van een mismatch. Het inwerken van een nieuwe werknemer kost tijd en geld. Als na een aantal maanden blijkt dat de werknemer niet past bij de cultuur of niet past in de rol, is een nieuw traject kostbaar. Tevens zal een werknemer die niet op zijn/haar plek zit invloed hebben op de interne en externe klanttevredenheid van uw organisatie.

Tijd

De investering bespaart u tijd. Het interview met de kandidaat, testen, eindrapport en terugkoppeling verzorgen wij op professionele wijze. Zo kunt u zich focussen op uw andere primaire activiteiten.

Inzicht

Op basis van het assessment heeft u een uitgebreid rapport tot uw beschikking welke inzicht geeft in de persoonlijkheid, competenties, normen en waarden, flexibiliteit, oplossend vermogen, copingstijlen en planningsvaardigheden van de kandidaat.
Hiermee kunt u een solide afweging maken in hoeverre een kandidaat past bij de functie en de bedrijfscultuur. Met het ontwikkelassessment kunt u zich richten op ontwikkeling van potentie en een ontwikkelplan opstellen.

Sumeja Ahmic is geregistreerd Psycholoog NIP

Onze psychologen werken volgens de beroepscode van het NIP.

Schuiven naar boven
Op de inhoud van deze website rust auteursrecht.

voorbeeldrapport

Zie direct wat je kunt verwachten van het assessment. Vraag nu het voorbeeldrapport aan.

Bedankt!

Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Skip to content